Träning, förbränning, kalorier m.m.

Satt och kollade igenom lite sidor för att peppa mig själv till mer och bättre träning. Det är så kul med såna "gå ner i vikt"-sidor, för det är väl oftast mest skit? Eller hur? Som följande exempel:

5 enkla sätt att bränna extra kalorier på:


1. Låt bilen stå

Och ta cykeln till jobbet. En halvtimme på cykel förbränner cirka 230 kalorier. Om du har långt till jobbet kan du cykla en del av vägen, och hoppa på bussen bara den sista biten.
Kommentar:
Jag har ingen bil, så kan inte heller låta den stå.. Och ta cykeln och låta den stå vid Knutpunkten i Helsingborg? Det är ju bara dödsdömt och det lär ju vara sista gången jag tog den cykeln istället för bussen...

2. Fram med vatten och svamp
Och tvätta bilen. Förutom en ren bil förbränner du cirka 100 kalorier.
Kommentar: Fortfarande ingen bil, däremot en Chil. Räknas det?

3. På med promenadskorna
Och gå en kvällspromenad. 1000 steg förbränner cirka 40 kalorier.
Kommentar:
Bor man vid söder i Helsingborg, vill man inte gärna gå ut en kvällspromenad.. Dessutom har jag redan hund, så promenader får jag gott om!

4. Ignorera hissen
Och ta trapporna istället. Du bränner cirka en kalori per steg du tar.
Kommentar:
Jag bor högst upp i huset, på fjärde våningen, utan hiss. Jag har inte ens ett val, vill jag upp så får jag helt enkelt ta mig upp för alla trappor. Det har blivit vardagsmat för mig nu..

5. Kom upp från soffan
Och sätt igång med trädgårdsarbetet. Klipp gräs, rensa ogräs. Även om det inte är grönska kan du ju städa lite i trädgården. En halvtimmes trädgårdsarbete förbränner cirka 160 kalorier.
Kommentar: Jag bor i lägenhet och har alltså ingen trädgård. Borde jag då gå ner til stadsparken och börja röja där? Eller hur tänkte de där?

För att komma till min poäng;

De har ju bara inte en sus!
Gammalt Örnieordspråk

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0